Turist Vizesi

Ingiltere`ye turist vizesi basvurulari bir cok degisik kategoride yapilabilmektedir. Bu kategorileriden bir tanesi genel turist vizesi (General Visitor) basvurularidir. Ingiltere parlemontusunda isci partisi milletvekilinin yaptigi arastirmaya gore Ingiltere Istanbul Konsoloslugunun bir cok turist vizesi basvurunda cok dikkat etmedigi ve basvurulara cok yuzeysel olarak bakip ret ettigi ispatlanmistir.


Genel Bilgiler

Turist vizesi kriterleri nelerdir? Ingiltere`ye turist vizesi nasil alabilirim?

Turist vizesi basvurunuz yapildigi tarih itibari ile 18 yas ve uzerinde olmaniz gerekmektedir Ingiltere`yi 6 aydan fazla ziyaret etme niyetinizin olmamasi gerekir, turist vize ile en fazla 6 ay maksimum (180 gun) kalabilirsiniz Turist vizeniz bitmeden ulkeden cikma niyetinizin olmasi gerekir Turist vizesi basvurunuzda yeterli finansal guce sahip oldugunuzu kanitlamaniz gerekmektedir.

Alternatif olarak sizi davet eden kisinin gerek finansal gerekse kalacak yer acisindan kriterlerinin uygun olmasi gerekmektedir Gidis ve donus biletlerinizi karsilayacak finansal gucunuz oldugunu kanitlamaniz gerekmektedir Turist vizesi ile baska ulkelere gecis yapmak veya gitme niyetinizin olmamasi gerekir.

Turist vize basvurunuzda eger akrabaniz veya arkadasiniz sponsor olabilirmi?

Evet, olabilir.

Turist vizesi ile Ingiltere`de calisabilir miyim?

Hayir,bu vize ile Ingiltere`de calisamazsiniz

Ingiltere`ye turist vizesi basvurusunda en onemli noktalar nelerdir?

Turist vize basvurunuzda bir cok faktor birlikte ele alinmalidir ki bunlar finansal ve sosyal durumunuz eger sizi davet eden akraba veya arkadaslariniz var ise Ingiltere`den onlarin mevcut durumu birlikte ele alinmalidir. Butun bu faktorler birlikte degerlendirmeye alinmalidir.

Sponsor olan akraba veya arkadas ne tur evraklar vermelidir?

Turist vizenizde sponsor olacak kisi declaration imzalayabilir ki hukuken bu vize almanizda garanti demek degildir. Sponsorluk yazisi verebilir. Sponsor olacak kisinin gerek kalacak gerek ise finansal acidan evraklari cok onemlidir ve cok iyi incelenmelidir. Sponsor olacak birey ve bireylerin Ingiltere`deki hukuki konumlari kanitlanmalidir.

Turist vizesi icin ne tur evraklar hazirlamam gerekir?

Basvurunuz icin ; Kendinize iliskin bilgi niteliginde ki butun evraklariniz Finansal ve is durumunuzu gosteren evraklar Ingiltere`de kalacaginiz yeri ve ucus detaylarinizi gosteren kanitlar gereklmektedir.

Ingiltere`ye Genel turist vizesi Konsolosluk ucreti ne kadardir?

Genel turist vizesi basvuru ucreti £67 karsiligi turk lirasidir.

Ingiltere`ye turist vizesi basvurusunda vize alacagima nasil emin olabilirim?

Vizenizden emin olmak istiyor iseniz GOK Immigration Service ulasabilir ve durumunuzu hemen inceleyebiliriz.