Nişanlılık Vizesi

Bu kisimda Ingiltere`ye nisanli olarak gelip gelemeyeceginiz konusunda size bilgilere ulaşabilirsiniz.


Genel Bilgiler

Nisanlilik vizesinde kriterler nelerdir?

  • Esinizin Ingiltere`de suresiz oturumu veya Ingiliz vatandasi olmasi gerekir
  • Ingiltere`ye geldikten sonra evlenme niyetinizin olmasi gerek
  • Ileriye yonelik olarak kari-koca seklinde kalici bir evlilik ve birlikte yasama niyetinizin olmasi gerekir
  • Daha once tanismis olmaniz gerekir
  • Her iki tarafinda 18 yas veya uzerinde olmasi gerekir
  • Devlet yardimina basvurmadan yeterli finansal gucunuzun oldugunu kanitlamaniz gerekir
  • Birlikte yasayabileceginiz ,kalacaginiz yer konusunda gerekli hukuki kriterlere uymaniz gerekir.

Nisanlilik vizesi ne kadar verilir?

Nisanlilik vizesi 6 ay verilir ve 6 aylik surec icerisinde Ingiltere`ye geldikten sonra evlenmeniz ve evlilik vizesi basvurusunu ulke icerisinde yapmaniz gerekir.

Eger nisanliniz Avrupa Birligi vatandasi ise hala basvuru yapabilirmisiniz?

Eger nisanliniz Avrupa Birligi vatandasi ise Family permit dedigimiz Avrupa hukugu icerisinde kabul edilen basvuruyu yapmalisiniz.

Ne tur evraklar sunmaniz gerekir?

  • 2 ser fotograf
  • Yasinizi gosteren kanitlar
  • Eger daha once evli iseniz yasal evraklariniz bu evliligin bittigine dair, bosanma kagitlari
  • Tanistiginiza ve iliskinizin nasil gelistigine dair kanitlar
  • Ileriye yonelik birlikte yasayacaginiza dair kanitlar
  • Finansal durumunuzu gosteren kanitlar
  • Devlet yardimina gerek kalmadan birlikte yasayacaginiza eve iliskin kanitlar.

Nisanlilik vizesine nereden basvuru yapabilirim?

Nisanlilik vizesine Turkiyeden basvuru yapabilirsiniz.

Nisanlilik Vizesi Konsolosluk ucreti ne kadardir?

Nisanlilik vizesi Konsolosluk ucreti: £826

Nisanlilik vizesini alacagimdan nasil emin olabilirim?

Vizenizden emin olmak istiyor iseniz GOK Immigration Service ulasabilir ve durumunuzu hemen inceleyebiliriz.